radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Ensenyament Una trentena de pares i mares reclamen que Palafolls sigui població pilot per la jornada contínua a les escoles

Una trentena de pares i mares reclamen que Palafolls sigui població pilot per la jornada contínua a les escoles

COMPARTEIX-HO
, / 596 0

Imatge de la concentració d’ahir davant les portes de l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

Un grup de famílies d’alumnes de Palafolls van concentrar-se ahir a la tarda davant les portes de l’Ajuntament, convocats per l’AMPA de l’escola Mas Prats i per la plataforma «Volem Jornada Contínua a Catalunya».

Els concentrats, que portaven xiulets i cartells amb el lema «Volem la jornada contínua a les nostres escoles», reclamaven l’opció d’escollir aquesta proposta horària, argumentant que aporta més beneficis pels escolars a nivell educatiu i de salut, i també més conciliació familiar.

La Montse, una de les mares que va apropar-se ahir a les portes de l’Ajuntament, afirmava que amb la jornada contínua els fills i filles tenen més temps per dedicar a les seves tasques -ja sigui extraescolars, deures de l’escola o temps d’oci- i també més temps per estar en família.

La reivindicació de les famílies és concentrar totes les hores lectives a la franja de 9 a 2 del migdia, ja que consideren que durant el matí els alumnes són més receptius, i tot seguit fer l’hora de menjador.

En Xavi, un altre dels pares concentrats ahir a la Plaça Major, argumentava que en altres llocs d’Europa s’ha demostrat que la jornada contínua és més eficaç que l’actual proposta horària a les escoles, i que tot plegat permetria estalviar-se a les famílies haver de fer més viatges del compte per portar els fills i filles a l’escola.

A la concentració d’ahir també hi va ser present la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, Susanna Pla, acompanyada d’altres membres de l’equip de govern.

Pla va assegurar que recullen la petició de les famílies i que la traslladaran al Departament d’Ensenyament, a la vegada que va demanar també que es faci un treball conjunt de les AMPA’s de les escoles i el consistori en aquesta qüestió.

Des de l’AMPA de l’escola Mas Prats no descarten fer més concentracions per continuar reclamant la possibilitat d’escollir la jornada contínua a les escoles.