radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Medi Ambient Arbres caiguts i desperfectes a Palafolls pel temporal de pluja d’aquesta nit

Arbres caiguts i desperfectes a Palafolls pel temporal de pluja d’aquesta nit

Medi Ambient

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 727 0

Foto: RP

Les previsions meteorològiques ja ho venien anunciant des de feia uns dies, i aquesta passada nit la llevantada ha escombrat la major part del territori català amb registres molt elevats de pluja.

A Palafolls, la poca llum que hi havia a primera hora d’aquest matí, encara amb pluja i nuvolositat, ha començat a fer visibles els efectes del temporal que ha descarregat amb especial força a partir de les 2 de la matinada.

A la Rambla de la Ferreries un arbre caigut ha dificultat la mobilitat en aquesta zona a primera hora matí, coincidint amb l’entrada de les escoles.

Foto: RP

Una situació d’arbres caiguts que ha estat la tònica general en moltes zones del centre de Palafolls i que ha deixat camins tallats, com és el cas de la Ciutadella, Can Jordà, i també camins a la zona del Molí d’en Puigvert.

Les dues escoles de Palafolls, Mas Prats i Ferreries, han estat dues instal·lacions especialment afectades, ja que han caigut arbres dins del pati de l’escola.

Alguns dels arbres caiguts han afectat teulades de les cases, i també s’ha hagut d’actuar en algunes tapes del clavegueram.

En parlava aquest matí, en declaracions a aquesta emissora, Josep Lluís Moreno, caporal de la Policia Local de Palafolls.

L’escola Mas Prats s’ha despertat aquest matí amb arbres caiguts al pati d’infantil, on també ha resultat afectada l’estructura d’un tendal. El centre també ha patit inundacions en diverses dependències del seu interior. Ho explica la cap d’estudis del centre, Míriam González.

Una situació semblant ha viscut l’escola de Les Ferreries, on també han caigut arbres i ha entrat aigua a l’interior del centre. Anna Miranda és cap d’estudis d’aquesta escola.

Segons ha informat la Policia Local de Palafolls, s’han rebut entre 45 i 50 trucades per afectacions del temporal entre les 2 d’aquesta matinada i aquest matí de dimecres a Palafolls.

Segons la policia, aquesta nit les afectacions a Sant Genís i Ciutat Jardí han estat menors que en anteriors ocasions, on aquest matí els efectes no eren tant visibles com al centre.

Malgrat tot, la nit de dilluns a dimarts un arbre va caure a la carretera del caravàning i va tallar l’accés a la zona.