radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Medi Ambient L’Ajuntament treballa en el control de les colònies de gats al municipi

L’Ajuntament treballa en el control de les colònies de gats al municipi

Medi Ambient Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 453 0

Imatge del ple de dijous a l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

Va ser una de les qüestions que es va posar a debat en la darrera sessió del ple municipal, celebrada aquest passat dijous al vespre.

A preguntes del PSC, a l’oposició, el govern palafollenc va confirmar que el nostre municipi viu una situació «molt complexa» amb la presència de gats, fet que es va atribuir a una manca d’acció coordinada en aquest àmbit durant els darrers anys.

Segons va explicar la regidora de Salut Pública, Sònia González, actualment s’estan duent a terme accions per controlar la presència de gats a Palafolls.

D’una banda, segons va explicar González, s’ha creat un protocol de gestió i control de les colònies a partir de la captura, esterilització i retorn dels gats, i de l’altra s’està treballant per identificar les colònies existents actualment al municipi.

La regidora va exposar que per tirar endavant aquestes accions s’ha configurat un pla de treball i s’han mantingut reunions amb la protectora de Palafolls i s’ha rebut l’assessorament del Consell Comarcal del Maresme i tècnics de Salut Pública de la Diputació.

A finals d’aquest mes, segons va explicar González, es durà a terme una taula de treball amb tots els agents implicats per poder posar en pràctica totes les accions.

Des del govern palafollenc, però, aclareixen que les gestions per controlar les colònies de gats al nostre municipi no tindran efectes immediats. La regidora de Salut Pública va explicar que, malgrat poder iniciar diverses accions, no hi ha una partida pressupostària destinada a aquest àmbit, i explica que es vol implicar també a la ciutadania en aquest pla d’acció.

Des del grup del PSC, a l’oposició, el regidor Martí Victòria va afirmar que anteriorment sí que s’havien dut a terme accions en matèria de control de gats, i va dir que estarien a sobre d’aquesta qüestió.