radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Palafolls ofereix el Figuerassa Arena per acollir participants de la Marxa per la Llibertat
, / 1561 0 0

Palafolls ofereix el Figuerassa Arena per acollir participants de la Marxa per la Llibertat

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat Palafolls ofereix el Figuerassa Arena per acollir participants de la Marxa per la Llibertat

Aquest vespre arriben a Malgrat els milers de participants que han sortit aquest matí de Girona, una de les 5 marxes impulsades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium i que han començat aquest matí en cinc punts de Catalunya amb confluència divendres a Barcelona, com a resposta a la sentència del procés coneguda dilluns a primera hora.

Les Marxes per la Llibertat han començat avui dimecres, i divendres hi haurà una sisena columna que sortirà de Castelldefels i que també s’unirà a les altres a la capital catalana amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC.


Des la coordinació de la marxa a Malgrat de Mar, s’ha explicat a aquesta tarda que, si no donen l’abast per acollir a tot el gruix de participants a la marxa als dos pavellons municipals, demanaran suport a municipis veïns.

L’Ajuntament de Palafolls ha confirmat a aquesta emissora que acollirà, si és necessari, als participants a la marxa. Ho farà al pavelló Figuerassa Arena, al barri de Sant Lluís.

Les marxes han arrencat des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i recorren a peu 100 quilòmetres durant tres dies per confluir a Barcelona.

La marxa gironina ha sortit aquest matí i ha parat a l’hora de dinar a la població de Sils. La previsió és que faci nit als dos pavellons de Malgrat. Ja demà es reprendrà la marxa resseguint la comarca del Maresme fins a Premià seguint la N-II.

La iniciativa, inspirada en d’altres marxes pacífiques històriques, vol ser “una resposta de país en favor de la llibertats dels presos polítics, els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret a l’autodeterminació”.

Al llarg dels tres dies es recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes. El primer i segon dia consten de dues etapes i el tercer una, perquè es preveu arribar a Barcelona al migdia. Les entitats busquen implicar tot el territori, de manera “transversal” i “plural” i retornar a la ciutadania el paper “protagonista” de les mobilitzacions. La ciutadania hi pot participar sense necessitat de completar les etapes senceres.

 

Foto portada: Carlos Palacio