radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Societat L’Ajuntament desautoritza el bingo al casal per la tensió generada aquesta setmana

L’Ajuntament desautoritza el bingo al casal per la tensió generada aquesta setmana

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 565 0

El consistori ha lliurat avui als responsables del casal un decret “desautoritzant” la realització del bingo al casal del centre basant-se amb la normativa de civisme i arran dels problemes i aldarulls que ha provocat la decisió de la setmana passada de les juntes dels casals de deixar de jugar al Bingo.

El consistori va alertar fa una setmana que jugar al bingo amb diners podria comportar sancions econòmiques que haurien d’assumir els casals dels avis, Davant d’això els responsables dels casals van deixar de programar l’activitat als seus centres, cosa que ha provocat tensió entre partidaris i contraris a l’activitat.

Segons la regidora de gent gran, Sònia González, aquesta no autorització va lligada a l’augment de la tensió entre els usuaris del casal aquesta última setmana. Una tensió creixent que ha obligat al consistori a aplicar la normativa de civisme.

González reconeix que hi ha una recent normativa que sí permet el joc del bingo amb diners, sempre que siguin amb apostes escasses, màxim 20 cèntims per persona i partida, i amb un màxim de 20€ en general a cada partida. Tot i aquest canvi normatiu, s’ha optat per no autoritzar l’activitat fins que una propera assemblea del casal decideixi què fer amb el bingo.

El consistori assegura que ha intervingut per evitar l’escalada de tensió i aldarulls. L’assemblea de socis del casal del centre està prevista per inicis d’any.

A Sant Lluís, la decisió de suspendre el bingo ha provocat la dimissió en bloc de la junta del casal, que ara haurà de triar una nova gestora.

 

Pots consulta la Instrucció 1/2019 sobre la pràctica del joc del bingo en casals d’avis, llars de jubilats, centres de dia i residències geriàtriques i centres de dia i residències de persones discapacitades a Catalunya.  (enllaç a Gencat.cat)