radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Societat Joves de 4d’ESO passejaran gossos de la Protectora d’Animals com a servei comunitari

Joves de 4d’ESO passejaran gossos de la Protectora d’Animals com a servei comunitari

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1109 0

Enguany s’ha estandarditzat al currículum de secundària el servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria. Aquest servei comunitari vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

L’any passat ja es va fer aquest servei comunitari a l’Institut de Palafolls, que enguany repeteix i amplia projectes.

Els alumnes de 4t d’ESO poden triar entre 7 iniciatives socials i de divulgació. Una d’elles és la que presenta la Protectora d’Animals del nostre municipi.

Sota el nom de Petjades, el projecte ofereix als joves la possibilitat de passar 10 hores passejant animals de la gossera local, aprofundint els seus coneixements dels animals i socialitzant els gossos que hi ha a la protectora. Ho explica Ester López, membre de la protectora palafollenca.

No és la primera vegada que la Protectora palafollenca participa d’aquesta iniciativa educativa. Ja l’any passat hi van participar una 15a d’alumnes de l’institut, que van destinar 10 hores de treball a classe i 10 hores més de passeig d’animals repartides en 5 sessions.

A banda de la protectora, els alumnes poden triar altres opcions de servei comunitari, com apadrinar a un avi, ajudar al gran recapte d’aliments o ser acompanyant d’usuaris d’Aspronis en activitats esportives entre d’altres.