radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Cultura Blanes inicia el cicle de xerrades per commemorar els 700 anys de la Parròquia de Santa Maria

Blanes inicia el cicle de xerrades per commemorar els 700 anys de la Parròquia de Santa Maria

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 593 0

Aquest dijous, el municipi va donar el tret de sortida al cicle de xerrades històriques per commemorar els 7 segles d’aquesta parròquia blanenca.

La primera de les xerrades va ser a càrrec de l’historiador i arxiver local Aitor Roger, i va girar entorn a la vessant assistencial de la parròquia, en referència a l’atenció a la pobresa i la caritat.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, en total s’han programat cinc conferències. Després de la d’aquest dijous, la següent tindrà lloc la setmana vinent, el dijous 10 d’octubre, i anirà a càrrec d’Alexandre Martínez, doctor en història medieval, qui parlarà sobre ‘Parròquia i Municipi a Blanes a les darreries de l’edat mitjana’.

La següent xerrada es farà el dia 17, i es presenta sota el títol ‘1319-1371: La creació d’una nova parròquia al Bisbat de Girona durant el segle XVI’, a càrrec d’Elvis Mallorquí, doctor en història.

Les dues últimes xerrades s’han programat pel 24 d’octubre i el 12 de desembre. La primera la farà Maria Àngela Sagrera, llicenciada en història, parlant sobre ‘Poble, Religió i Festa’. L’última ponència, després de la pausa del novembre, anirà a càrrec de Joaquim Alenyà, estudiós de la vida i obra del blanenc Joan Gaspar Roig i Jalpí, que es presenta sota el títol ‘Tingué en Roig i Jalpí un judici just?’.

Les xerrades són obertes al públic i s’allotgen al Centre Catòlic.