radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Ensenyament Una dotzena d’alumnes palafollencs participen aquest curs al projecte Tastet d’Oficis

Una dotzena d’alumnes palafollencs participen aquest curs al projecte Tastet d’Oficis

COMPARTEIX-HO
, / 426 0

00Foto: Ajuntament de PalafollsEs tracta d’un conveni educatiu adreçat a estudiants de 3r i 4t d’ESO amb l’objectiu d’apropar-los a l’experiència laboral de determinats sectors de treball, tant de l’àmbit públic com privat.

El projecte buscar afavorir que aquests estudiants assoleixin els seu objectius i competències clau tant acadèmiques com personals en el que és la darrera etapa educativa obligatòria.

Enguany, el projecte Tastets d’Ofici torna a donar la possibilitat als alumnes participants de formar part d’empreses del sector de la mecànica, la Brigada Municipal, la perruqueria i, entre les novetats d’aquest curs, també hi ha alumnes treballant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Ho explica Dolors Morales, responsable del programa.

Els alumnes que participen al projecte Tastets d’Ofici tenen casuístiques molt diverses. Alguns d’ells tenen dificultats per obtenir el graduat d’ESO, bé sigui per desmotivació pels estudis o bé per casos d’absentisme escolar o problemes d’adaptabilitat al sistema ordinari.

Morales, però, explica que gràcies al fet de participar en aquest programa, els joves poden adquirir diversos coneixements i experiències que els fan valorar l’ensenyament.

Tot plegat, explica la docent, fa que la gran majoria d’aquests alumnes continuïn estudiant.

El projecte Tastets d’Ofici es va iniciar ara fa just 10 anys des de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls. El programa va començar només amb la col·laboració d’espais laborals d’àmbit municipal, però amb els cursos ha anat ampliant també l’oferta d’oficis en el sector privat.