radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Home Comarcal En marxa les càmeres de control de trànsit i seguretat al centre de Malgrat

En marxa les càmeres de control de trànsit i seguretat al centre de Malgrat

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 864 0

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Des d’aquest dimecres, el municipi veí de Malgrat de Mar ja té en funcionament les càmeres que controlen el trànsit de vehicles als accessos al centre de la vila.

Segons ha informat el consistori malgratenc, els dispositius s’han instal·lat als carrers Mar, Mallorca i Ramon Turró, i substitueixen les anteriors pilones mòbils que hi havia fins aquesta setmana en aquesta zona del municipi.

L’Ajuntament explica que les càmeres s’han instal·lat amb l’objectiu de convertir tot aquest sector del poble en una «gran illa de vianants».

En aquest sentit, en tota aquesta zona del centre es restringirà la circulació de vehicles, i això es controlarà mitjançant les càmeres.

El consistori explica que els aparells tenen un lector de matrícules i detecten totes les entrades i sortides, comparant les plaques amb les que consten en una base de dades en què hi consten els vehicles autoritzats.

Si el sistema informàtic detecta que un vehicle no autoritzat accedeix a la zona, automàticament es genera una denúncia.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Malgrat aclareix que tenen permès l’accés a aquesta zona els residents a l’illa que no disposin de garatge i que necessitin fer càrregues i descàrregues de màxim 20 minuts, els propietaris de garatges amb gual, els comerciants o, entre altres, persones que puntualment hagin d’acompanyar a a persones amb problemes de mobilitat.

Per altres casos, el consistori ha informat que cal demanar autorització a la Policia Local.

El consistori ha informat que els vehicles comercials i/o de transports poden accedir a aquesta zona per fer-hi tasques de càrrega i descàrrega de 7 a 11 del matí. Fora d’aquest horari, aclareix l’Ajuntament, han de fer-ho a les zones habilitades fora de la illa de vianants.

Fins a finals de maig, el consistori malgratenc va obrir un termini perquè els vehicles que poden ser autoritzats fessin la tramitació corresponent per poder accedir sense problemes a la zona de vianants vigilada per les càmeres.