radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Cocodril Club
Albert Malla
Dissabte, 12:05 -13:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia L’atur puja per sobre les 500 persones aquest setembre a Palafolls

L’atur puja per sobre les 500 persones aquest setembre a Palafolls

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 472 0

El registre mensual de l’Observatori del Treball de la Generalitat ha deixat aquest mes de setembre un increment de les xifres de l’atur a Palafolls.

Segons les últimes dades, actualment són 517 els veïns i veïnes del nostre municipi en situació de desocupació. Són una vintena més dels que es registraven fa just un mes.

Un ascens de l’atur que es deu, com és habitual en aquesta època de l’any, per la finalització dels contractes laborals de l’estiu, quan incrementen les ofertes de feina temporals al sector del turisme.

La pujada d’aquest setembre és la més alta des del passat més de març, quan hi havia 551 palafollencs a l’atur. En un mes de setembre, però, la xifra actual de 519 persones en recerca de feina és la més alta en aquest novè mes de l’any des de fa 3 anys.

L’increment de l’atur s’ha notat de forma generalitzada a tot l’Alt Maresme. A Malgrat de Mar, per exemple, la desocupació s’ha enfilat per sobre les 900 persones -en total 913 persones a l’atur, una seixantena més que el mes anterior-, mentre que a Tordera s’han superat els 1.100 habitants a l’atur -46 més que l’agost.

En el cas de Pineda la pujada ha estat de 116 persones més a l’atur, situant-se en una xifra total de 1.864 habitants en recerca de feina, i a Calella s’ha superat aquest mes el miler de persones a l’atur.

A Santa Susanna, l’increment de l’atur ha estat de 9 persones, i a Blanes també ha augmentat, en aquest cas en 91 persones.

A nivell comarcal, l’atur ha pujat en 446 persones, i es registra actualment una xifra total de més de 23.600 maresmencs en situació de desocupació.