radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Cau un 10% el nombre d’incendis d’estiu respecte la mitjana de la darrera dècada

Cau un 10% el nombre d’incendis d’estiu respecte la mitjana de la darrera dècada

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 412 0

Segons dades de l’Informe final del Pla d’Informació i Vigliància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, el nombre d’incendis registrats aquest estiu ha disminuit un 10% respecte a la mitjana de focs que s’han anat detectant en els últims 10 anys.

El total d’incendis ha estat de 134, i la superfície afectada també ha disminuït; ho ha fet en un 77% respecte el període 2009-2018.

Segons indica la Diputació, però, la menor afectació contrasta amb la situació d’altes temperatures que s’han registrat aquest estiu al conjunt del territori català. El tècnic de Medi Ambient del CCM, Oriol Bassa, explica que tot i les altes temperatures la suma de diferents accions de prevenció han ajudat a tenir un estiu amb poques hectàrees cremades.

També destaca la feta feina des dels Ajuntaments en la creació i manteniment de les franges perimetrals d’urbanitzacions i nuclis urbans.

Pel que fa a la tipologia dels incendis, 79 dels focs registrats aquest estiu a la demarcació de Barcelona han estat de caràcter forestal –un 4,8% menys que la mitjana-; 29 de tipus agrícola i 12 incendis en entorns urbano-forestals d’urbanitzacions. Un dels més importants a la nostra zona va ser el de Palafolls la revetlla de Sant Joan, que es va declarar en plena urbanització de Ciutat Jardí.

Tot i això Bassa explica que no estan tranquils perquè amb un nou estiu sec es podria augmentar la possibilitat d’incendis a la comarca.

Segons ha informat la Diputació de Barcelona, el Pla d’informació i vigilància d’aquest estiu, que es realitza amb la col·laboració de nou Federacions i 124 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), i 269 ajuntaments de la demarcació, ha comptat amb un equip de 259 persones distribuïdes en el conjunt de 475.502 hectàrees forestals.