radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Home Política Palafolls inaugura avui el nou Passeig 1 d’Octubre

Palafolls inaugura avui el nou Passeig 1 d’Octubre

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 862 0

L’Ajuntament de Palafolls inaugura avui dimarts aquesta nova via del nomenclàtor palafollenc, coincidint amb el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació.

Segons ha informat l’Ajuntament, l’acte començarà al punt de les 7 del vespre, i comptarà amb un parlament de l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, així com la lectura d’un manifest que recordarà els fets que van tenir lloc durant l’1 d’octubre de 2017 a Palafolls i a la resta de Catalunya.

El nou nom d’“1 d’Octubre” s’ha utilitzat per anomenat a la via que comunica l’aviguda Pau Casals amb l’Institut de la Font del Ferro, que justament va ser el centre de votacions del referèndum de l’1-O. Es tracta d’un camí de vianants que ressegueix la riera de la Burgada.

La proposta per batejar aquest espai es va portar d’urgència al ple del passat 19 de setembre, on va tirar endavant amb els vots favorables de l’equip de govern, d’ERC, però amb l’oposició del PSC i En Comú.

El govern va recordar que fa un any, en el primer aniversari del referèndum, es va fer una consulta sobre quina via o plaça de Palafolls podia anomenar-se primer d’octubre i que el resultat va ser aquest passeig que avui agafarà el nom.

Després de la inauguració del Passeig 1 d’Octubre, Palafolls viurà una nova Marxa de Torxes per la Independència, organitzada per La Roda, i que es va ajornar el passat 10 de setembre per culpa de la pluja. La marxa començarà al punt de les 8 del vespre.