radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » El govern vol un estudi arqueològic al Castell de Palafolls

El govern vol un estudi arqueològic al Castell de Palafolls

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 869 0

És una de les previsions a mitjà termini de la regidoria de patrimoni. Es vol realitzar un profund estudi sobre les restes de la fortalesa palafollenca acompanyada d’una excavació arqueològica que ajudi a entendre i a analitzar la importància del Castell de Palafolls.

Aquest estudi deixarà aparcat el projecte que volia dotar el castell d’un espai escènic al pati d’armes. Era un projecte aprovat per l’antic govern municipal i que incloïa diferents accions com la construcció d’un escenari, amb vestuaris o una caseta d’informació i lavabos a la zona d’estacionament.
Segons explica el regidor de patrimoni, Aleix Freixa, abans de fer qualsevol actuació s’ha de conèixer què hi ha encara a la zona del castell. La previsió del regidor és fer un estudi a les ruïnes de la fortalesa, però també, si és possible, al voltant del turó del castell.

Del projecte previst, però, si que es tirarà endavant l’apartat que preveu augmentar la seguretat al castell tant per evitar la degradació de les restes de la fortalesa i millorar la seguretat dels visitants.

Baranes de seguretat

De fet ja han sortit a licitació les obres per posar baranes de seguretat en escales o en el mirador de l’església, una reforma de la rampa d’accés a les restes del castell i la consolidació i millora visual d’algunes parts de la fortalesa. Freixa assegura que fer un escenari al castell no és una prioritat almenys a curt i mitjà termini.

Aquestes actuacions al Castell tenen el suport econòmic de diferents subvencions. Els treballs que han sortit a concurs els pagarà la Diputació de Barcelona mentre que l’estudi arqueològic serà finançat per una part dels diners de l’1% cultural que destina Acesa en els municipis on ha construït una autopista.