radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Policial - Judicial Baixen els robatoris amb força a Palafolls, però pugen les infraccions al volant

Baixen els robatoris amb força a Palafolls, però pugen les infraccions al volant

COMPARTEIX-HO
, / 1054 0

Divendres, just abans de la celebració del da patronal de la Policia, es va aprofitar per fer la Junta Local de Seguretat. Es tracta d’una trobada amb les diferents forces de seguretat que actuen al poble, com ara Policia Local, Mossos d’Esquadra o Guardia Civil.

La trobada serveix per posar sobre la taula les estadístiques de tots els cossos en matèria de seguretat al poble.

D’aquesta trobada se n’extreu que s’han reduït un 5,6% les infraccions penals al nostre municipi en l’últim any. Segons les dades registrades, referent a denúncies, el 44% de les denúncies que posen els palafollencs ho fan directament a la caserna de la Policia Local de Palafolls. La resta, un 56% trien el cos de Mossos d’Esquadra per denunciar infraccions penals.

En aquest 2019, entre els dos cossos de seguretat  s’han fet 18 detencions al nostre poble.

També baixen els delictes contra el patrimoni. En el que va d’any hi ha uns 350 fets, un 11,2% menys que l’any anterior. Els delictes contra el patrimoni, com els furts, robatoris o estafes, són els delictes penals que més es donen al poble.

Els robatoris amb força, en global s’han reduït un 27,8%.

D’altra banda s’ha detectat un repunt en els delictes contra la seguretat del trànsit. L’any passat es van detectar una 20a fets mentre que en el que va d’any ja s’han detectat  hem 34 fets, un 70% més. Aquests delictes són per a conductors que superen amb escreix la velocitat permesa, els qui condueixen sota els efectes de l’alcohol o de drogues o temeràriament.

També han augmentat en un 74% els fets relacionats en matèria de Seguretat ciutadana, a la llei 4/2015, i d’altres infraccions administratives. La Policia Local ha fet un 93% de les 207 actes i el Cos de Mossos d’esquadra ha realitzat el 7% restant.

Dels números estadístics presentats per la Policia Local en aquesta Junta Local de Seguretat destaquen els 19.800 serveis fets fins ara aquest any; 5.500 relacionats amb la seguretat ciutadana, 2.500 en temes de trànsit, un miler de serveis relacionat amb Medi ambient, 1.200 per compliment d’Ordenances Municipals, un miler com a Policia Judicial i 300 actuacions a la via pública/urbanisme.