radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Societat L’Ajuntament ajuda a donar-se de baixa per no rebre la propaganda electoral a casa

L’Ajuntament ajuda a donar-se de baixa per no rebre la propaganda electoral a casa

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 658 0

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Palafolls ajudarà a tots aquells ciutadans que desitgin ser exclosos de l’enviament de propaganda electoral de les diferents candidatures que es presentaran a les eleccions del proper 10 de novembre.

Per donar-se de baixa de les llistes d’enviaments electorals cal demanar-ho expressament de forma telemàtica i amb un certificat digital reconegut per la plataforma de validació del Ministeri de Política territorial i Administracions Públiques.

Tenint en compte que no tothom té aquest tipus de certificat o no tenen accés a aquest tipus de tecnologia, l’Ajuntament oferirà aquesta servei a la ciutadania interessada. Ho explica Cèlia Majó, responsable de la OAC.

L’accés ràpid a les informacions i als programes electorals a través d’internet  i també l’afartament per la repetició d’eleccions en els últims anys, han motivat que molts ciutadans estiguin demanant deixar de rebre la propaganda electoral a casa.

Aquesta tramesa d’informació electoral costa aproximadament uns 45 milions d’euros en cada un dels comicis.

Qui vulgui ser exclòs de l’enviament de la propaganda electoral pot demanar-ho a l’OAC en el seu horari habitual d’atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 a 14h). Es pot demanar des d’avui i fins el proper dia 7 d’octubre.

El mateix termini d’una setmana serà vàlid per poder consultar les inscripcions al cens electoral per les properes eleccions.

Qui vulgui comprovar si està ben inclòs al cens, pot consultar-ho a la mateixa OAC de l’Ajuntament. Està ben inclòs al cens és bàsic per poder votar el 10 de novembre.

Aquestes consultes són útils per aquells ciutadans que han canviat de residència en els últims mesos i que poden trobar-se amb problemes per l’actualització de les dades.

 

Com donar-se de baixa de les llistes d’enviaments per internet?

Cal entrar en qualsevol d’aquests enllaços i seguir les instruccions. Es equereix un certificat electrònic reconegut per la plataforma de validació @firma del “Ministerio de Política territorial y Administraciones Públicas” i validat per l’Oficina del Cens Electoral, o mitjançant el sistema “Cl@ve” i cal estar inscrit al Cens electoral.

https://sede.ine.gob.es/ce_exclusion_copias

https://sede.ine.gob.es/oposicionPartidos