radiopalafolls.cat


play

Ara fem

PelutsDilluns, 14:03 -15:00

i després

Ona MaresmeDilluns, 15:00-18:00
Home Comarcal El ple de Blanes vol evitar que una empresa de Palafolls aboqui aigües davant s’Abanell

El ple de Blanes vol evitar que una empresa de Palafolls aboqui aigües davant s’Abanell

COMPARTEIX-HO
, / 696 0

El consistori blanenc fa anys que intenta frenar que algunes empreses del Polígon d’en Puigvert de Palafolls aboquin les seves aigües industrials mar endins, davant la platja de s’Abanell, i dijous va tornar a fer front comú al ple municipal.

Fa 7 anys, l’ACA va autoritzar a 3 empreses del polígon perquè portessin les seves aigües residuals fins a Blanes per abocar-les mar endins, però Blanes ha estat negant permisos d’obres per tal d’evitar-ho.

Es tracta d’aigües amb gran concentració de sal que, per ara, es porten a la depuradora de Pineda, però el Consell Comarcal del Maresme ha advertit a les empreses dels problemes que genera el tractament de la salmorra en aquesta instal·lació.

Un argument que, des de l’Ajuntament de Blanes, no consideren vàlid. Ho ha explicat, en declaracions a aquesta emissora, l’alcalde del municipi, Àngel Canosa.

De les tres empreses que van començar el projecte -Robama, Menadiona i Infar- només la primera continua amb les seves intencions i ha presentat un contenciós contra el consistori per denegar permisos d’obra.

Des de l’Ajuntament, sostenen que l’obra posaria en perill la platja del poble, però també alerten que aquest emissor d’aigües residuals estaria molt a prop dels captadors d’aigua de la dessalinitzadora de Blanes, que dona servei a moltes poblacions veïnes i també a Barcelona.

Canosa considera que cal revocar el permís que tenen les empreses i, en qualsevol cas, que les decisions que s’adoptin en aquest àmbit siguin segures per tothom.

Aquest passat dimecres, una representació municipal es va reunir amb responsables de l’ACA per mostrar la seva negativa, reforçada l’endemà amb aquest acord de ple.

L’acord de dijous passat contra dels abocaments d’aigua residual d’aquesta empresa palafollenca formava part del punt de la proposta perquè la Costa Brava sigui considerada reserva de la biosfera, guardó que concedeix la UNESCO.

La Diputació de Girona treballa des de fa mesos perquè això sigui així, i Blanes s’hi ha adherit al segon intent.