radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Medi Ambient Una família de senglars es passeja de nit per Santa Maria

Una família de senglars es passeja de nit per Santa Maria

COMPARTEIX-HO
, / 1205 0

Els senglars al carrer Girona. FB

Aquest matí una veïna de Palafolls ha penjat dos vídeos en els que es veu a un grup de 6 senglars passejant pel carrer Girona del barri de Santa  Maria.

Els vídeos mostren a una família de senglars, dos adults i 4 exemplars joves, movent-se en grup per aquesta via cap i segons expliquen, es tractaria d’unes imatges captades aquesta passada mitjanit.

La presència dels senglars al centre de les localitats és cada cop més habitual.

En els últims anys la població de porcs senglars ha augmentat de forma constant. Aquest creixement comporta conflictes de coexistència tant en les zones rurals com en els nuclis urbans, un problema que cada cop és més habitual. En el cas de les zones rurals els senglars provoquen destrosses quan entren en els camps i s’alimenten dels cultius. Els pagesos de Palafolls ja s’han queixat en algunes ocasions pels inconvenients.

En zones urbanes ocasionen danys en els parcs i jardins, com va passar a Pineda fa uns anys, quan van causar destrosses al passeig de mar, bolquen els contenidors per buscar aliment i poden provocar accidents de trànsit. També representen un perill per a les persones que s’apropen per alimentar-los, tant pels possibles danys que poden causar com per les malalties i paràsits que poden transmetre.