radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Palafolls vol consolidar el Punt Lila de les barraques a partir de l’any vinent

Palafolls vol consolidar el Punt Lila de les barraques a partir de l’any vinent

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 317 0

Aquesta última edició de la Festa Major de Palafolls, que posava el seu punt i final a principis de la setmana passada, va comptar amb un Punt Lila contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques.

La instal·lació, que estava situada a les barraques de l’AlterFesta, a la plaça de Poppi, va tenir bona rebuda entre els assistents a la Festa.

Des de l’Àrea de Joventut s’ha fet una valoració molt positiva del funcionament del Punt Lila; una satisfacció que també comparteixen les persones que el van estar gestionant durant les nits de barraques.

Enguany, aquest punt només ha servit com a espai informatiu entorn a les agressions sexistes, però de cara a l’any vinent s’ha plantejat una ampliació de la seva funció.

Albert Muñoz, tècnic del Local Jove Can Batlle, avançava en una entrevista a RP aquesta setmana que la intenció, de cara a l’any que ve, és que el Punt Lila estigui preparat també per atendre possibles casos d’agressions masclistes o LGTBIfòbiques.

Des de Can Batlle expliquen que la formació per gestionar el Punt Lila és una de les diverses propostes que es volen impulsar des del local i per part de les noies que proposen accions en el camp de la lluita feminista.

Un dels exemples és la Marxa Nocturna Feminista d’avui al vespre, que recorrerà els carrers de Palafolls des de Can Batlle fins a la torre de guaita de la Plaça Valls d’Ax, però des del local asseguren que es prepararan més accions en els propers mesos.

La Marxa Nocturna Feminista d’aquest vespre arrenca al punt de 3 quarts de 8 al Local Jove Can Batlle, i es demana als assistents que hi vagin amb llanternes. L’activitat porta el lema de «El 20 de setembre, la nit serà violeta», i se suma a d’altres convocatòries que, en el mateix sentit, s’han fet en altres punts del territori.