radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » El govern consultarà al veïns sobre el nom de Ciutat Jardí i aprova sol el nou «Passeig 1 d’octubre»

El govern consultarà al veïns sobre el nom de Ciutat Jardí i aprova sol el nou «Passeig 1 d’octubre»

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1178 0

Imatge del ple celebrat aquest dijous a l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

La sessió plenària d’aquest dijous al vespre va discutir, entre altres, les denominacions d’algunes zones de Palafolls, tant pel que fa a canvis de noms de carrer com també al fet de retornar a denominacions originals per algunes zones.

L’any passat, l’anterior equip de govern va aprovar un canvi de nom per la urbanització de Ciutat Jardí, que va passar a anomenar-se Cim de Miralles; un canvi que, des l’actual govern, s’ha volgut tornar a capgirar.

L’alcalde Francesc Alemany va assegurar que els veïns de la urbanització han transmès el malestar pel canvi de denominació, al·legant que això dificulta, per exemple, els tràmits administratius, i considera que aquest tipus de modificació del nom s’hauria de fer en un altre moment.

Alemany va avançar que, en aquest sentit, la intenció de l’equip de govern és impulsar una consulta entre els veïns per saber si es vol o no canviar el nom de la urbanització.

Tant PSC com Palafolls en Comú, des de l’oposició, van votar en contra del retorn al nom original. La portaveu socialista, Dolors Agüera, considera que el nom proposat per l’anterior equip de govern del qual formava part és més «adequat» per la urbanització. Per la seva banda, Clara Hidalga, de Palafolls en Comú, va criticar que es proposi una consulta als veïns de Ciutat Jardí perquè diguin la seva sobre els possibles canvis i que, en canvi, no es faci el mateix amb altres decisions, referint-se al nou «Passeig 1 d’octubre».

Precisament, l’aprovació de la proposta del nou «Passeig 1 d’octubre», introduïda d’urgència al ple, va convertir-se en un dels punts calents de la sessió.

El regidor socialista Joan Vila va dir que el seu grup no està a favor de la denominació perquè, assegura, representa només a una part de la població, i creuen que es tracta d’un nom de caràcter «nacionalista». Vila va afirmar que, tot i entendre la «magnitud» del que va suposar el referèndum de l’1 d’octubre, el nou nom pot suposar un «greuge comparatiu» entre la població.

Per la seva banda, Clara Hidalga, de Palafolls en Comú, va lamentar que no s’instaurin més noms femenins al nomenclàtor palafollenc, tenint en compte la violència i agressions que pateixen les dones, i va criticar que no es consulti a la ciutadania la introducció de nous noms.

Alemany va demanar que el debat se centrés en l’expressió democràtica que, assegura, va significar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017.

La nova denominació de «Passeig 1 d’octubre» va tirar endavant amb els vots a favor d’ERC, al govern, i els vots en contra del PSC i Palafolls en Comú.