radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Mobilitat El centre de Palafolls s’allibera de cotxes

El centre de Palafolls s’allibera de cotxes

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 916 0

Foto: RP

A primera hora d’aquest matí, alguns dels carrers del centre de Palafolls han quedat tallats al trànsit de vehicles a motor. El motiu ha estat la celebració, un any més, del Dia Sense Cotxes, una iniciativa emmarcada dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Ja feia uns dies que diversos senyals de trànsit indicaven la prohibició de circular pels carrers Major, Francesc Macià i avinguda Costa Brava, i avui, a partir de les 8 del matí, han començat les restriccions.

La jornada ha començat sense incidències, i la Policia ha pogut tallar el trànsit sense cap problema a l’hora prevista.

Ho explicava aquest matí el caporal 138, cap de torn de la Policia Local de Palafolls.

El tall de trànsit s’ha d’allargar fins a dos quarts de 2 del migdia, moment en què es permetrà, de nou, la circulació de vehicles a motor.

Pel que fa als veïns i comerciants de la zona, les opinions sobre la iniciativa tenen una doble vessant. D’una banda, celebren que no hi hagi trànsit i que es pugui passejar amb tranquil·litat pel centre, però lamenten -especialment els propietaris de negocis- que la manca de trànsit els fa reduir la clientela.

Avui ha estat l’últim dia de commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat a Palafolls.

Al matí s’han donat els premis als participants a la gimcana «Anem de manera saludable a l’escola», que ha estat un èxit de convocatòria, segons els seus organitzadors.

Des de l’Àrea d’Ensenyament han fet una valoració molt positiva de la iniciativa, i un dels indicadors és que s’han esgotat les existències dels diversos centenars de llums i bosses que es donaven com a premi per participar a la gimcana.

Les activitats d’aquest darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a Palafolls inclouen també el taller de teatre que es fa aquesta tarda amb els alumnes 2n i 3r de les escoles Mas Prats i Ferreries, que utilitza el clown per treballar aspectes com la mobilitat segura, les alternatives al transport privat o l’educació viària, entre altres.