radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Cultura La Comissió d’Agermanaments valora positivament l’última edició dels Sopars a la Fresca

La Comissió d’Agermanaments valora positivament l’última edició dels Sopars a la Fresca

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 553 0

Continua sent de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de Palafolls. Es tracta de les 3 o 4 nits dels Sopars a la Fresca que es fan a la plaça d’Ax i on es donen cita els pobles agermanats amb Palafolls per tal d’oferir plats tradicionals de la seva gastronomia.

Sopars a la fresca

L’entitat ha fet pública una nota en la que valora positivament l’última edició de l’activitat.

Enguany la festa s’enfrontava a diferents inconvenients. D’entrada, l’alma mater de la comissió, Jesús Machín, no s’ha encarregat de l’organització de l’activitat per primera vegada per malaltia. També hi ha hagut problemes amb les delegacions d’Ax i Poppi. Els francesos ja van alertar a l’agost que els mancava gent per poder venir a oferir tota la gastronomia habitual i es plantejaven reduir serveis.

En el cas dels italians la situació no era millor. Fins dies abans de l’inici dels Sopars a la Fresca no estava clar si els acabarien venint. Finalment, a l’igual que amb la delegació d’Ax, es va poder organitzar un grup d’una desena de persones. Tots els italians, però, s’estrenaven a Palafolls i mai abans havien cuinat per tanta gent.

Tot i aquests entrebancs els italians han marxat encantats de la festa i amb la intenció de repetir el proper any. Ho explica el responsable dels Sopars a la Fresca enguany, Antonio Molina.

El mateix Molina explica que els Sopars a la Fresca funcionen molt bé des de fa anys i no es plantegen canvis substancials en la seva realització de cara a properes edicions, tot i que encara s’ha de parlar de les futures edicions.

Habitualment els sopars a la fresca acostumen a recaptar uns 20.000 € entre les diferents casetes gastronòmiques que es destinen al propi manteniment de la festa i de les relacions d’agermanament. En el cas de la caseta del Senegal i d’Aspronis, els diners es dediquen a les activitats de l’ONG Ndenden Ngollen i de la Residencia Pinya de Rosa de Palafolls