radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Societat Demà es farà la 1a Marxa Nocturna Feminista

Demà es farà la 1a Marxa Nocturna Feminista

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 783 0

L’Àrea de Joventut de Palafolls ha preparat per aquest divendres al vespre una caminada nocturna amb un rerefons reivindicatiu i de conscienciació del que l’Ajuntament considera un “moment d’emergència feminista” amb el constant degoteig de notícies d’agressions, violacions i assassinats a dones.

La 1a Marxa Nocturna Feminista de Palafolls començarà a ¾ de 8 del vespre des del Local Jove de Can Batlle i recorrerà el nostre municipi fins la torre de guaita de les Valls d’Ax on es llegirà un manifest. Els participants cal que portin llanternes i l’organització els proporcionarà papers liles per il·luminar la marxa d’aquest color, símbol de la lluita feminista. Ho explica el tècnic de joventut de Palafolls, Albert Muñoz.

Aquest divendres, i en motiu d’aquestes reivindicacions, la torre de guaita s’il·luminarà de color lila.

Aquesta marxa s’emmarca en tot un seguit d’activitats que s’organitzen per demà sota el lema «El 20 de setembre, la nit serà lila».

L’Ajuntament destaca que aquesta marxa és el resultat d’un treball en xarxa de diversos col·lectius feministes i l’Àrea de Joventut. Justament, Muñoz explica que a Palafolls hi ha un grup de noies molt conscienciades en la lluita feminista que empenta i col·labora en les diferents activitats.

El Punt Lila de les barraques de Palafolls és resultat també d’aquest grup de joves.

Per la seva banda l’Ajuntament ha destacat que es participarà de qualsevol iniciativa que tingui per objectiu la protecció, el reconeixement i l’exercici dels drets de les dones.