radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Política Palafolls dedicarà un passeig a l’1 d’octubre

Palafolls dedicarà un passeig a l’1 d’octubre

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1828 0

Segons ha pogut saber i confirmar aquesta emissora, el nou govern municipal portarà a aprovació la denominació de passeig 1 d’octubre al camí de vianants que comunica l’avinguda Pau Casals amb l’Institut de Palafolls.

Va ser justament aquest centre educatiu el que va acollir les votacions pel referèndum per la Independència de l’1 d’octubre de fa 2 anys en el que hi van participar 2.752 palafollencs.

Camí que podria dir-se Passeig 1 d’Octubre. RP

En la commemoració del primer aniversari del referèndum, ara fa un any, les entitats i partits sobiranistes van organitzar diferents actes i activitats. Entre elles hi havia una consulta sobre la denominació d’un espai al poble amb el nom d’1 d’Octubre.

Ara el govern d’ERC recull aquella petició i en breu anunciarà la intenció d’anomenar una via amb aquest nom.

Susanna Pla, regidora portaveu del govern, ho ha explicat en una entrevista aquest migdia a l’informatiu de RP.

Presumiblement, l’aprovació d’aquesta nova denomincació serà demà dijous al vespre, al ple municipal, on hi ha un punt referent al canvi de denominació d’algunes vies públiques de Palafolls.

La previsió del govern municipal és poder inaugurar el passeig aquest proper 1 d’Octubre, en motiu del segon aniversari del Referèndum. Aquell dia es preveu la descoberta d’una placa commemorativa entre d’altres actes que ara s’estan acabant d’organitzar des de l’Ajuntament.

Al vespre, a més, es farà la marxa de torxes ajornades el passat 10 de setembre per l’amenaça de pluja. Aquesta activitat està organitzada per La Roda, una entitat cultural vinculada a ERC.

L’entrada d’una força independentista al govern municipal ha comportat notables canvis en la visualització dels símbols sobiranistes. Poques setmanes després d’assolir el govern, es va penjar un gran llaç groc de la façana de l’Ajuntament i ara es farà un reconeixement al referèndum independentista del 2017 denominant un espai públic amb el nom d’1 d’octubre.