radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat La nova agenda escolar de Palafolls consciencia sobre els conflictes

La nova agenda escolar de Palafolls consciencia sobre els conflictes

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 407 0

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament ha tornat a editar la ja tradicional agenda escolar que es reparteix als alumnes de les dues escoles del poble.

Es tracta d’una iniciativa amb el finançament de la Diputació de Barcelona i que es coordina amb l’entitat Palafolls Solidari i les diferents AMPAs del poble.

El document, que els infants usen per anotar els deures de l’escola i d’altres assumptes relacionats amb l’ensenyament, s’usa també per conscienciar i educar en valors.  Des d’ara fa 6 cursos, l’agenda escolar de Palafolls ha anat evolucionant com a eina per conscienciar el municipi al voltant de la cooperació i la solidaritat cap a països d’arreu del món.

Enguany l’agenda conté un petit joc que fa una crida a la responsabilitat amb les víctimes dels conflictes que es produeixen al món com ara la crisi dels refugiats a Europa, i la resta de poblacions del món que són victimes de conflictes humanitaris.

En d’anys anteriors va servir per explicar els projectes de cooperació de Palafolls a l’alumnat i per mostrar l’agraïment, en forma de dibuixos, dels infants i adolescents protagonistes dels projectes de cooperació del nostre poble a Nicaragua o altres municipis.

La Diputació de Barcelona va incloure l’agenda escolar de Palafolls en una ponència sobre el món local i l’educació pel desenvolupament per la seva contribució en “l’educació en el fet cooperatiu”. Just fa un any l’Ajuntament de Sabadell va triar el projecte com a exemple de bona pràctica.

S’han editat un miler d’exemplars  d’aquesta agenda escolar de Palafolls que s’ha repartit entre l’alumnat de les dues escoles de Palafolls, Mas Prats i Ferreries. Cada agenda costa 1€ que es destina a accions solidàries de Palafolls Solidari.