radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Mobilitat Foment desencalla la millora de la N-II entre Maçanet i Tordera

Foment desencalla la millora de la N-II entre Maçanet i Tordera

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 731 0

Aquesta setmana l’Estat ha convocat als Ajuntaments de Tordera i Maçanet i els 120 propietaris dels terrenys que s’hauran d’expropiar per poder tirar endavant la remodelació i ampliació de la capacitat de la via de l’N-II entre aquests dos municipis.

Entre avui i dimecres estan citats els afectats de Tordera, la gran majoria,  a l’Ajuntament d’aquesta vila i dijous i divendres els de Maçanet

Segons explica el Diari de Girona, per agilitzar el procés, el Ministeri de Foment procedirà a realitzar expropiacions forçoses mitjançant el procediment especial d’urgència. Per això les cites d’aquesta setmana serviran per fer l’aixecament de les Actes Prèvies d’Ocupació, on es fixarà el valor dels béns i drets expropiats.

Això permetrà l’ocupació dels terrenys afectats per començar les obres que consistiran en ampliar amb un segon carril, i en alguns trams un tercer, en cada sentit de la marxa. No es tracta d’un desdoblament, sinó d’actuacions puntuals. De fet fa 10 anys l’Estat va aprovar un desdoblament, que amb l’entrada del PP al govern espanyol es va frenar. Ara fa 3 anys es va aprovar un nou projecte per condicionar la via per ampliar-ne la capacitat.

Els treballs, que se centren en un tram de 7,3 quilòmetres, es van licitar al mes de gener d’enguany per un import de més de 24,47 milions d’euros. Les actuacions previstes inclouen la rectificació de revolts per poder circular a 80 quilòmetres per hora, la remodelació de les interseccions ja existents i l’adaptació de vies i camins de servei.