radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Palafolls ultima els preparatius d’una nova Setmana de la Mobilitat

Palafolls ultima els preparatius d’una nova Setmana de la Mobilitat

COMPARTEIX-HO
, / 844 0

La setmana que ve es donarà el tret de sortida a diverses jornades d’actes enfocats a la promoció de la mobilitat sostenible i segura i d’uns hàbits saludables en els desplaçaments.

Palafolls, igualment com altres municipis d’arreu de Catalunya i també de tot el continent europeu, se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019, però ho farà a partir de dimarts, després d’acordar-ho amb els centres escolars.

La intenció de l’Ajuntament i els centres escolars és que es treballi, d’una banda, la mobilitat sostenible -amb la utilització de mitjans de transport alternatius al cotxe, com per exemple bicicletes o patinets-, i de l’altra els hàbits saludables a l’hora de desplaçar-se. Tot plegat, enfocat especialment als més petits de la casa.

Anna Rovira és tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palafolls.

els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Palafolls inclouran, una nova edició de la Gimcana «Anem de manera saludable a l’escola», que premiarà als i les estudiants que es desplacin de forma sostenible i saludable als seus centres escolars, i en què enguany s’hi afegeix també l’Institut de la Font del Ferro.

La gimcana posarà punts de control, de dimarts a dijous, en diversos punts del recorregut per anar cap a les escoles i l’institut, per on hauran de passar els alumnes.

El divendres es donarà un obsequi a la persona guanyadora, i aquella mateixa jornada se celebrarà el Dia Sense Cotxes, en coordinació amb la Policia Local de Palafolls.

En aquest sentit, Rovira destaca el treball conjunt que es fa entre diferents àmbits municipals per impulsar aquesta iniciativa.

El mateix divendres dia 20, paral·lelament al Dia Sense Cotxes i a l’última jornada de la gimcana, l’Ajuntament ha programat un taller de teatre per les escoles enfocat als cursos de 2n i 3r, i que es farà a la tarda. L’obra,a càrrec de Ruskus Patruskus, se centrarà en l’àmbit de la seguretat viària i civisme a través de la màgia, la música, les figures de globus i el clown.