radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
El curs escolar a Palafolls arrenca amb normalitat i mantenint el nombre d’alumnes
, / 392 0 0

El curs escolar a Palafolls arrenca amb normalitat i mantenint el nombre d’alumnes

COMPARTEIX-HO
Home Societat El curs escolar a Palafolls arrenca amb normalitat i mantenint el nombre d’alumnes

Escola Mas Prats

Per la població més jove de Palafolls, el matí d’aquest divendres ha tingut un comú denominador: l’inici del curs escolar.

Per uns significa l’inici d’una nova etapa, passant de la primària a la secundària, d’altres canvien de centre i uns altres alumnes, simplement, continuen la seva etapa educativa encetant un nou curs.

A l’Escola Mas Prats de Palafolls, un dels dos centres d’infantil i primària del nostre municipi, ha començat el nou curs mantenint la xifra d’alumnes d’infantil i primària.

Aquest cop són 425 infants que comencen les diferents etapes educatives que ofereix el centre, un nombre similar al que es registrava l’any passat. L’escola també manté el nombre de mestres i de personal.

Laura Duarte, directora de Mas Prats, explica que aquest nou curs, entre altres novetats, inclou un nou projecte educatiu en l’àmbit de la llengua anglesa que es treballarà també des de l’Escola Les Ferreries.

Pel que fa a l’Escola Les Ferreries, el curs ha arrencat amb un descens en el nombre d’alumnes, degut a la reducció de línies de 6ès, i ara compta amb 480 alumnes.

Des del centre destaquen el projecte conjunt amb Mas Prats i també la continuació de l’aposta per la robòtica. Anna Miranda, cap d’estudis de Les Ferreries, explica que el curs ha començat amb normalitat i que les famílies han pogut acompanyar els seus fills i filles fins a l’interior de l’escola.

Per la seva banda, l’Institut de la Font del Ferro ha arrencat també avui dijous les classes, i ho ha fet també mantenint el nombre d’alumnes respecte ara fa un any.

Aquest curs 2019-2020 són 564 els i les joves estudiants que ocupen des d’avui les aules del centre de secundària palafollenc, una xifra pràcticament igual a la de l’any passat i que pot oscil·lar durant el curs.

Els alumnes es divideixen en 5 grups de 1r, 2n i 3r d’ESO, 3 grups de 4t i els grups de 1r i 2n de Batxillerat i d’aula oberta. Tot plegat,en un curs en què es comptarà amb una seixantena de docents, a més del personal de reforç educatiu i d’administració i serveis, i en què caldrà adaptar-se al nou sistema d’avaluació per competències.

Rosa Martínez és la directora de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls.

En el cas de l’Institut, avui la jornada ha estat centrada en la presentació del nou curs, i de cara a demà ja s’iniciaran les classes amb l’horari habitual, de 8 del matí a dos quarts de 3 de la tarda.