radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu NitDilluns, 21:00 -21:30

i després

Minut a MinutDilluns, 22:00-23:00
Home Economia Els comerços del centre no podran obrir aquest proper dilluns per festa local

Els comerços del centre no podran obrir aquest proper dilluns per festa local

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 618 0

Enguany, el dia 8 de setembre -diada de les Verges Trobades i festa local-, cau en diumenge. Aquest fet ha obligat al consistori a desplaçar el dia festiu a l’endemà dilluns, dia 9.

Aquest dia, degut a la festivitat local, els comerços del centre del municipi tenen l’obligació de restar tancats, tal i com marca la normativa de la Generalitat de Catalunya.

Tot i així, a Palafolls es compta amb dos festius locals. D’una banda, el dia 8 de setembre; de l’altra, el 25 d’agost, diada de Sant Genís.

És per aquest motiu que, durant la jornada de dilluns, els comerços de Sant Genís que ho desitgin tindran l’opció d’obrir durant l’horari comercial en franja matinal; una circumstància que també es produeix en el sentit contrari, quan és festiu a Sant Genís.

D’altra banda, establiments com per exemple forns de pa sí que poden obrir, tal i com regeix la normativa.

De tot plegat en parla Sílvia González, membre de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

Per la seva banda, González ha volgut diferenciar entre la llei de la Generalitat i la que s’estableix a nivell estatal, argumentant que la catalana és més partidària dels descansos.

L’Ajuntament de Palafolls ha fet una crida a respectar aquesta normativa, assegurant que vol contribuir al respecte dels descansos i la conciliació horària, així com gaudir plenament de la Festa Major.