radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu NitDijous, 21:00 -21:30

i després

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00-23:00
Home Comarcal Detecten dos possibles casos més de listeriosi a Catalunya, un d’ells al Maresme

Detecten dos possibles casos més de listeriosi a Catalunya, un d’ells al Maresme

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 183 0

Aquest passat dimecres, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va alertar de la detecció de 4 casos sospitosos del brot de listeriosi provinent d’Andalusia, que elevaven la xifra total fins als 9 casos detectats en territori català.

Aquest dijous, però, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha alertat a través de Twitter de 2 possibles casos més de persones afectades pel consum de carn entatxonada de la marca «La Mechá». Un se situa a la comarca del Maresme, tot i que no n’ha transcendit la zona, i l’altre al Ripollès.

Segons ha explicat la conselleria, «en tots els casos s’ha consumit carn entatxonada d’Andalusia, que ha generat quadres amb símptomes greus, com diarrea».

Fins aquest dijous, segons ha exposat Salut, el balanç global del brot de listèria a Catalunya és de 5 casos probables i 6 més sospitosos.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va assistir aquest passat dilluns en una reunió de coordinació entre el Ministeri de Sanitat i representants territorials de salut pel brot de listeriosi.

A la sortida de la trobada, Guix va explicar que, malgrat que la Junta d’Andalusia havia presentat un informe «exhaustiu que havia clarificat prou l’actual situació», a la reunió s’havien posat de manifest «alguns problemes rellevants».

En aquest sentit, el secretari va lamentar que, durant aquest episodi, s’haguessin produït «descoordinacions entre les administracions que estan gestionant aquesta crisi», amb mostres de «manca de transparència i problemes de comunicació», que considera que «han derivat en missatges contradictoris i retards en la presa de decisions».

L’endemà dimarts, des de la mateixa secretaria de Salut Pública ja apuntava que podien aparèixer més casos de listeriosi a Catalunya, i afegia que no es tracta de cap patologia estranya, argumentant que l’any passat es van detectar un total de 85 casos a Catalunya que no estaven relacionats amb cap brot.