radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Medi Ambient Palafolls vol instal·lar un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Palafolls vol instal·lar un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

COMPARTEIX-HO
, / 528 0

Segons ha pogut saber aquesta emissora, l’Ajuntament de Palafolls té la intenció de col·locar una estació perquè els vehicles elèctrics puguin recarregar les bateries.

La ubicació seria a la plaça de Poppi, en dues de les actuals places d’estacionament en bateria que hi ha en aquest indret.

El regidor de Medi Ambient del consistori palafollenc, Aleix Freixa, explica que s’ha triat aquest lloc pel tipus d’aparcament, ja que depenent del tipus de vehicle l’endoll està situat a la part de davant o de darrere.

En aquest sentit, els aparcaments de la plaça de Poppi permeten estacionar el cotxe en els dos sentits i és, segons Freixa, una zona amb pocs problemes per aparcar. És per aquest doble motiu que l’Ajuntament ha considerat que era l’espai més idoni perquè s’hi instal·li el punt de recàrrega.

Tot i que l’Ajuntament no compta amb cap registre oficial del nombre de vehicles elèctrics que hi ha actualment a Palafolls, el regidor assegura que la instal·lació d’aquest punt servirà per «incentivar» l’ús d’aquest tipus de vehicles.

En aquest sentit, Freixa creu que cal seguir apostant per la instal·lació d’estacions arreu del territori per garantir que els usuaris de vehicles elèctrics puguin recarregar amb la mateixa normalitat que ho fa el conductor d’un cotxe de benzina.

La instal·lació del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a Palafolls, però, no serà immediata. L’Ajuntament ha explicat que s’ha tramitat la petició a través del Consell Comarcal del Maresme, i que el finançament econòmic es rebrà a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, tot i que no ha volgut avançar cap termini.

El regidor de Medi Ambient considera «imprescindible» la implantació d’aquesta estació, i diu que, si fos necessari, s’estudiarien també altres vies de finançament.