radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Obres Comencen a substituir el sostre de fibrociment d’un mòdul de les Ferreries

Comencen a substituir el sostre de fibrociment d’un mòdul de les Ferreries

Obres Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 265 0

Aquest dilluns s’han iniciat els treballs per retirar i canviar un sostre de fibrociment d’un mòdul de 4 aules annex a l’edifici principal de l’Escola Les Ferreries.

Es tracta d’unes obres que havien d’iniciar-se a principis d’aquest estiu però que, finalment, s’han acabat retardat fins a finals d’aquest mes d’agost.

En aquest sentit, la previsió inicial va obligar a canviar d’emplaçament el Casal d’Estiu, que s’havia de fer a Les Ferreries, cap a l’Escola Mas Prats.

Els treballs, finalment, han arrencat aquesta setmana, i ahir ja s’estaven descarregant els materials per substituir aquest antic sostre fet de fibrociment o uralita -en aquest darrer cas, el nom comercial amb què també es coneix aquest tipus de material-, un element molt utilitzat a la construcció d’edificis durant els anys 60 i 70.

Si està en bon estat, com és el cas del sostre del mòdul de les Ferreries, aquest tipus de material no representa cap problema, però en cas de trencar-se o deteriorar-se allibera fibres d’amiant i pot resultar perjudicial per a la salut.

Tot i que el sostre que s’està canviant no presenta símptomes de desgast ni desperfectes, s’ha decidit retirar-lo com a mesura de prevenció.

Tot plegat arriba després de les demandes formulades per part de l’Ajuntament de Palafolls a la Generalitat, que abans d’aquest estiu es va comprometre a fer els treballs i a assumir-ne els costos.