radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Medi Ambient La iniciativa palafollenca per netejar el riu Tordera retira 400 quilos de residus

La iniciativa palafollenca per netejar el riu Tordera retira 400 quilos de residus

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 552 0

Aquest dissabte, més d’una quarantena de persones van concórrer a la iniciativa mediambiental impulsada per tres adolescents de Palafolls per netejar part de la riba del riu Tordera, al seu pas pel nostre municipi.

La proposta, que van fer via xarxes socials, va permetre que es retiressin un total de 400 quilos de deixalles que es trobaven dipositades dins del riu i també en alguns dels camins que hi donen accés.

Nadia Pérez, una de les responsables de la iniciativa, assegura que estan molt contentes de la participació rebuda, i agraeix especialment que se’ls facilités un camió per poder fer la retirada de residus cap a la deixalleria.

Pérez explica que, a banda de recollir plàstics i ampolles –un tipus de deixalles que ja esperaven retirar- han quedat sorpreses de trobar també residus més grans, com rodes de cotxe i de moto, un televisor, restes de fluorescents, una hamaca o un llit sencer, en alguns casos dins del mateix riu.

Pérez lamenta que la gent no sigui conscient que aquestes deixalles són arrossegades quan el riu baixa ple i que encara poden ser més perjudicials pel medi ambient.

Després de l’èxit de la iniciativa d’aquest dissabte, la primera que s’impulsava, aquest grup de 3 joves palafollenques es planteja ara tornar a realitzar una recollida de residus del riu en un futur, tot i que encara no han avançat cap data concreta.

De cara a properes edicions d’aquesta proposta, Pérez es planteja també posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Palafolls per tal de col·laborar conjuntament amb la recollida.