radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Mobilitat Dilluns es tancarà la passera per començar la seva rehabilitació

Dilluns es tancarà la passera per començar la seva rehabilitació

Mobilitat Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 388 0

La setmana vinent el pas superior que connecta Sant Lluís amb la zona escolar del centre de Palafolls quedarà tancat, ja que a partir de dilluns comencen els treballs de substitució del ferm.
La previsió amb la qual treballa el consistori és que la primera setmana serveixi per retirar tot l’actual ferm de fusta, que està molt malmès, i que a partir del setembre comencin a instal·lar-se les noves planxes metàl·liques. Jordi Villaret és el regidor d’obres de Palafolls.

La passera es va inaugurar a mitjans del 2014 i una de les seves peculiaritats era la fusta emprada pel pas, comprada expressament a Finlàndia, però que en pocs mesos ja va començar a donar problemes. L’aigua, la meteorologia i les bretolades, han fet malbé la fusta provocant forats de fins a 10 cm en algunes juntes, per on es colava l’aigua i s’incrementava el problema. El consistori, mentre prenia una decisió per solucionar el problema ha anat col·locant pedaços metàl·lics molt criticats a les xarxes perquè rellisquen i perquè es desprenen fàcilment. De fet la Policia Local va tancar a l’abril la passera per problemes de seguretat.

Després d’analitzar diferents opcions l’Ajuntament va optar per canviar tot el ferm de fusta i posar-hi un nou ferm metàl·lic antilliscant. Tota l’operació costarà 141.000 € que finançarà la Diputació de Barcelona.
Villaret assegura que no es pot repercutir el cost a l’empresa constructora de la passera, com sostenia l’anterior govern, ja que recorda que l’empresa va fer el que posava el projecte.

L’Ajuntament espera que les obres de la passera finalitzin cap al dia 20 de setembre, quan es podrà reobrir aquest pas que ajuda a molts estudiants de Sant Lluís arribar a l’escola i institut sense necessitat de creuar per la zona dels semàfors.