radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home General Blanes vol tornar a ser clau en el món de les havaneres

Blanes vol tornar a ser clau en el món de les havaneres

COMPARTEIX-HO
, / 1026 0

Aquest dimecres acabava la festa dels Copatrons de Blanes i ho feia amb una cantada d’havaneres. Durant la seva salutació, l’alcalde, Àngel Canosa, va anunciar el pla de l’Ajuntament de Blanes per recuperar la importància que va tenir la ciutat als anys 70 i 80 en el món de les Cantades d’Havaneres.

Per començar a treballar en aquest sentit es vol potenciar, precisament, la cantada que es fa cada any, des de en fa 5, dins la Festa dels Copatrons al Passeig de Mar.

Per això, l’Ajuntament de Blanes ha volgut que enguany la cantada d’havaneres representi un punt d’inflexió per aquest projecte en què s’hi està treballant, diuen, des de fa temps.

La idea de recuperar Blanes com a referent de les Cantades d’Havaneres arreu de Catalunya, al costat de localitats com Calella de Palafrugell o l’Escala, la lidera el departament de Cultura i Festes i compta amb la complicitat del grup d’havaneres Capotatge, de Blanes, i que precisament ha protagonitzat les actuacions d’aquests darrers cinc anys, tancant la Festa dels Copatrons.

Segons Canosa, Blanes és un emplaçament idoni per reivindicar-se com a plaça important del món de l’havanera, per la seva històrica vocació marinera. De fet l’Ajuntament parla de les arrels marineres com a signe d’identitat que forma part de l’ADN de Blanes.