radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Medi Ambient Palafolls té dos arbres catalogats d’interès comarcal o local

Palafolls té dos arbres catalogats d’interès comarcal o local

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 431 0


Al Maresme hi ha una 70a d’arbres singulars i protegits, precisament per la seva antiguitat, majestuositat o simplement per singulars.
D’aquesta setantena, a Palafolls n’hi ha dos que estant protegits des de prop de 30 anys. Són, d’una banda, el lledoner centenari de Can Gibert, a Sant Genís, i d’altra banda, l’alzina de Can Nan, coneguda també con l’Alzina del Carlí.

També estan protegides dues zones amb exemplars singulars o d’especial interès comarcal i local. Són les moreres de la Figuerassa i el gorg del Molí d’en Puigverd on s’hi concentren diferents exemplars d’oms, salzes o, verns entre d’altres.

A Catalunya tenim una quantitat important d’arbres i arbredes declarats protegits, sigui a nivell nacional, comarcal o local, d’acord amb la normativa derivada de la protecció d’espais naturals i també de la urbanística o cultural.

Arreu de Catalunya hi ha uns 250 arbres monumentals catalogats per la Generalitat, més enllà dels exemplars que els Consells Comarcals també tenen catalogats i poden afegir a la llista, com ha passat amb els arbres palafollencs.

Des de 1987 que es van fer els primers passos per a la protecció dels arbres monumentals, s’ha fet força camí procurant la conservació. Malgrat tot, una trentena dels exemplars catalogats ha patit malalties o inclemències i han acabat morint. És el cas del famós Pi de les Tres Branques que porta mort gairebé un segle, tot i que s’aguanta dret. En altres casos, aquests arbres s’han hagut de retirar perquè constituïen un perill per a la seguretat.