radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Societat Palafolls, Poppi i Ax es comprometen en el futur dels agermanaments

Palafolls, Poppi i Ax es comprometen en el futur dels agermanaments

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 635 0

Trobada entre els representants polítics d’Ax, Palafolls i Poppi. RP

Palafolls es va agermanar amb Poppi fa 30 anys i amb Ax les Thermes en fa 21. Durant aquests anys la relació ha tingut alts i baixos, però s’ha mantingut solida. Amb el temps, però el desgast és evident i tots els pobles tenen la necessitat de trobar relleu a la societat civil per tal de mantenir el batec i la força de la relació.

Aquest cap de setmana, durant la festa Europea celebrada al municipi francès, s’ha mantingut el primer contacte entre l’alcalde d’Ax, Dominique Fourcade, i els nous ajuntaments de Palafolls i de Poppi, que han renovat governs després de les eleccions del passat mes de maig.
Els tres consistoris van refermar la seva voluntat de mantenir i reforçar els agermanaments.

El batlle francès explica la necessitat de trobar-se amb els nous alcaldes de Poppi i Palafolls per tal de treballar plegats. En aquest sentit, Fourcade expressa la seva voluntat ferma de millorar la relació d’agermanament amb Palafolls i Poppi.

L’actual alcalde d’Ax es presenta a la reelecció aquest mes de març, que hi haurà eleccions municipals a França.
Per la seva banda el nou regidor d’agermanaments de Poppi, Claudio Barolo, explica que una bona manera de garantir el futur dels agermanaments és involucrant els joves estudiants, creant intercanvis.

La regidora palafollenca, Helena Carles, creu que cal evitar que es perdi la relació d’agermanaments. Referma el compromís de Palafolls en el projecte, però també alerta que cal relleu per garantir-ne el futur.

La propera cita dels pobles agermanats és a la Festa Major de Palafolls, on cada any se celebren els Sopars a la Fresca amb una mostra gastronòmica de cada país. Segons ha sabut aquesta emissora, ja hi ha alguna delegació que ha alertat de la manca de persones per poder venir a Palafolls a cuinar.