radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Blanes organitza visites guiades a la Parroquia de Sant Maria

Blanes organitza visites guiades a la Parroquia de Sant Maria

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 169 0

Demà dijous, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, s’han organitzat dues visites guiades per poder conèixer millor la història de la Parròquia Santa Maria. Es tracta d’una nova activitat emmarcada en el programa dels 700 anys de la fundació de la parròquia.

La primera de les visites serà a 2/4 de 6 de la tarda i té una durada prevista d’una hora, mentre que la segona es farà a partir de quarts de 8.

El punt de trobada serà a la mateixa Plaça de l’Església, i seran gratuïtes, tot i que cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Blanes de Plaça Catalunya.

L’Ajuntament explica que l’objectiu de les visites no és altre que conèixer millor aquesta parròquia gòtica.

Durant l’últim curs escolar, més de 200 nois i noies de segon i quart d’ESO, així com de l’Escola d’Educació Especial Ventijol van participar en unes visites guiades al temple, completades per una Guia Educativa on s’explicava l’efemèride dels 700 anys de la fundació de la Parròquia Santa Maria.

Aquesta església va néixer al voltant de l’antic castell palau dels Vescomtes de Cabrera, el conjunt arquitectònic més important que conserva Blanes del seu passat medieval.

El vescomtat de Cabrera fou una de les senyories feudals més importants de Catalunya i s’estenia per la major part de l’actual comarca de la Selva i per algunes àrees del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.  Al llarg de molts segles va funcionar com un autèntic estat, amb la seva pròpia administració, fiscalitat i, fins i tot, el seu propi exèrcit. De fet el Castell de Palafolls també va ser del vescomtat de Cabrera.