radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 22:00 -23:00

i després

Pre-OcupatsDimarts, 22:30-23:00
Home Comarcal Recullen més de 100 quilos de deixalles del fons marí de Blanes

Recullen més de 100 quilos de deixalles del fons marí de Blanes

COMPARTEIX-HO
, / 275 0

La platja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera ha acollit aquest dissabte una neteja del fons marí, just uns dies després del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

En total, s’han recollit prop de 100 quilos de petites deixalles, un 20% de les quals era material pirotècnic del concurs de Focs. D’aquest 20%, un 10% és biodegradable, tal com marca la normativa d’obligat des de fa tres anys. El material s’ha destriat en 7 grans grups per facilitar la feina final d’abocar-ho al respectiu contenidor.

D’aquesta manera s’han agrupat els residus en cartró; plàstic; llaunes i envasos; estris de pesca; material sanitari; vidre; roba i sabates; burilles de cigarretes; tubs i peces d’embarcació. De tota manera s’ha trobat tota classe de deixalles com ara una maleta fotogràfica. Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer envers la ciutadania, que s’ha acostat a la carpa on s’estava fent la tria de material interessant-se per l’activitat que s’hi estava fent.

De fet l’objectiu de la jornada era doble; treballar en la preservació del medi ambient en general i alhora conscienciar la ciutadana, i netejar aquest racó de Blanes des d’on es llencen els castells de focs del festival pirotècnic.

L’acció s’ha organitzat des de l’Ajuntament de Blanes amb el suport d’una nova entitat ecologista actualment en formació, ‘ESCAMA’ (Escamots del Mar) i un grup de voluntaris i voluntàries. En total, han estat treballant desinteressadament una trentena de persones.