radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Cultura La festa de Sant Genís inclourà una visita al forn de Calç de Can Borrell

La festa de Sant Genís inclourà una visita al forn de Calç de Can Borrell

COMPARTEIX-HO
, / 530 0

A finals d’aquest mes es farà la tradicional festa major de Sant Genís, que inclou les activitats tradicionals com l’animació infantil el sopar les havaneres i l’ofici solemne. Enguany, però, hi ha una novetat que s’introdueix pel divendres al vespre. Serà quan el divulgador local Xavier Salicrú oferirà una visita guiada al forn de calç de Can Borrelll, prop del nucli de Sant Genís.

En aquesta zona del poble hi ha documentats fins a sis forns, dels quals només tres es conserven avui dia. El que es troba en millor estat és precisament el de Can Borrell i segons el mateix Salicrú és dels més espectaculars de tot el Montnegre, per la seva arquitectura com pel seu bon estat de conservació.

En aquests forns s’hi aconseguia extreure la calç de les roques calcàries, molt abundants al Montnegre. La calç s’ha utilitzat històricament per adobar pell, emblanquinar parets i com a component del morter en la construcció.

La visita guiada de Salicrú en aquest forn de calç del nostre municipi tindrà una durada d’una hora i no cal inscripció prèvia. El que l’organització sí que recomana és usar calçat còmode, tot i ser un recorregut pla