radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Cultura Un correbars, una tarda familiar i un vermut popular principals novetats de la Festa Major d’enguany

Un correbars, una tarda familiar i un vermut popular principals novetats de la Festa Major d’enguany

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 792 0

Mica en mica anem coneixent quines seran les propostes de la Festa Major 2019 a Palafolls. Fa uns dies el nou govern municipal anunciava el concert d’Oques Grasses com un dels plats forts de la nova festa, però hi ha altres novetats destacades al programa d’enguany.

D’entrada els DiablesFolls engeguen una nova activitat anomenada correbars, molt popular en d’altres municipis, que consisteix en una mena de gimcana no apte per a menors d’edat que recorre els bars del municipi. També s’ha previst una tarda d’activitats infantils amb l’anomenada Alterfesta Kids en la que es farà activitats de circ i animació infantil.
Encara en el capítol de novetats, s’introdueix un vermut popular organitzat pel casal d’homes que es farà el dia de la ballada de sardanes, davant l’església.
Susanna Pla és la regidora de cultura i festes de Palafolls.

El programa de festa Major d’enguany també presenta baixes. Les més destacades són la xocolatada popular, la festa de les Verges Trobades i festa holi que es feia al Castell i les Matinades que feien els diables.
Segons la regidora aquestes dues últimes activitats s’hauran de repensar per poder tornar-les a programar en properes festes majors.

També s’ha canviat el pregó, mantenint l’essència de la participació ciutadana, com es feia fins ara, però amb importants novetats i la hissada de la senyera, el proper dia 11 de setembre, ja no es farà al castell, com era tradicional, sinó que es farà al matí a la plaça Joaquim Ruyra.