radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimecres, 15:00 -17:00

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Home Medi Ambient Augmentarà la recollida d’escombraries per evitar acumulacions

Augmentarà la recollida d’escombraries per evitar acumulacions

COMPARTEIX-HO
, / 487 0

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat un acord amb l’empresa concessionària de la recollida de les escombraries a Palafolls, Resmar, pel que s’introduiran tot un seguit de millores en el sistema de recollida de les escombraries.

Després de 5 reunions entre el consistori i l’empresa per tal d’abordar els problemes que presenta el servei des de la seva posada en funcionament, l’acord suposarà un augment de la freqüència de recollida del rebuig, el contenidor gris, que passarà a ser diària i amb reforç puntual d’una segona passada diària en aquells punts on s’acostuma a acumular més brossa.

L’acord també preveu augmentar la freqüència per a la resta de fraccions incorporant un dia més i un altre dia setmanal de repàs per actuar en possibles desbordaments.

Freqüència segons contracte signat fins ara. RP

A banda d’augmentar el pas del camió de recollida, el nou acord, que amplia el contracte actual, també preveu que l’empresa concessionària del servei haurà de mantenir neta la zona de cada illa. Fins ara hi havia interferència i manca de coordinació entre dues empreses; la que recull les escombraries i la que neteja la via pública. Els contenidors també s’hauran de netejar cada 15 dies. El regidor de serveis, Jordi Villaret, explica que l’empresa estava complint correctament el contracte signat, però que davant la situació actual s’ha demanat augmentar freqüències  de recollida.

Un altre de les problemàtiques habituals és l’incivisme d’aquells que abandonen els trastos vells en mig del carrer sense fer ús del sistema gratuït de recollida de mobles vells o la deixalleria. Per evitar aquesta situació, l’acord també preveu augmentar la gestió de la recollida d’aquests voluminosos abandonats a la via pública.

El govern municipal també explica a través d’un comunicat que es farà un estudi de les ubicacions de les illes de contenidors  amb la possibilitat d’augmentar el nombre de contenidors, una de les demandes habituals des de l’entrada en funcionament de les noves illes, que va suposar l’eliminació d’alguns punts de contenidors de rebuig.

Totes aquestes millores suposaran uns 50.000€ més a l’any”

Segons el consistori, tots aquests reajustaments del servei suposen un sobrecost d’uns 50 mil€ anuals, un augment proper al 20%. Villaret explica que la recollida d’escombraries costa entorn als 300 mil€ anuals, als que actualment s’hi sumen prop de 200.000 per amortització del cost de contenidors i del camió de recollida. A aquests més de mig milió d’€ caldrà sumar-hi ara els 50 mil anuals de les noves mesures pactades.

Conscient que la recollida de les escombraries és un dels principals problemes de Palafolls l’alcalde, Francesc Alemany, ha publicat al bloc d’ERC una carta oberta on parla de la problemàtica. Explica que l’actual govern és “hostatge” del sistema i del contracte signat per l’antic equip i explica que s’ha actuat en les primeres setmanes per revertir la situació amb l’horitzó d’arribar a la separació del 60% de les escombraries per l’any que ve.