radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Malgrat habilitarà un punt lila en les seves barraques

Malgrat habilitarà un punt lila en les seves barraques

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 390 0

Malgrat ja escalfa motors per l’inici de la seva Festa Major d’estiu i, com sol passar, un dels actes amb més concetració de persones tornarà a ser la festa jove, coneguda com Les Barraques.

Enguany el consistori ha comunicat que es tornarà a habilitar un servei del Punt Lila per donar suport i acompanyament a possibles víctimes de  casos d’agressió i que actuarà en defensa d’aquest espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. Les entitats que gestionaran les Barraques han rebut aquesta setmana  formació especialitzada perquè puguin col·laborar-hi i siguin també un primer lloc de contacte per a possibles víctimes.

El Punt Lila funcionarà les nits del 16 i 17  d’agost de quarts de 12 de la nit i fins les 5 de la matinada i estarà format per 2 psicòlogues, 1 educadora social i 1 especialista en temes de gènere i LGTBIQ.

Dos professionals atendran des de la parada del Punt Lila i dos més faran el servei de forma itinerant dins i fora del recinte de Barraques, que un any més es faran a la Platja de Malgrat Centre, davant la plaça de Xesco Boix.

Una altra de les novetats d’enguany és que el Punt Lila tindrà dos espais diferenciats: un el de la parada d’informació i sensibilització, i un altre, de més discret i tranquil, per atendre les víctimes en cas d’agressió.

Paral·lelament , l’Ajuntament de Malgrat s’ha afegit a la campanya de la Diputació de Barcelona “Festes majors i espais d’oci: Lliures de masclismes”. Ja s’ha iniciat una campanya de difusió amb el repartiment de cartells entre els comerços del poble.