radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Home Medi Ambient Palafolls invertirà una ajuda de més de mig milió d’euros en canviar l’enllumenat

Palafolls invertirà una ajuda de més de mig milió d’euros en canviar l’enllumenat

COMPARTEIX-HO
, / 498 0

Es tracta d’un crèdit avantatjós de més de 550 mil euros, a un interès del 0%, ofert per l’IDAE, l’Institut per la diversificació i estalvi energètic, ara fa 4 anys per canviar tot l’enllumenat públic a tecnologia led. Llavors, però, a l’hora de voler aplicar l’ajut, aquest institut depenent de l’Estat, es va quedar sense liquiditat i el projecte presentat pel consistori palafollenc va quedar sense finançament.
Ara, 4 anys més tard, l’IDAE s’ha posat en contacte amb el consistori assegurant que poden tornar a posar en marxa aquest crèdit de més de mig milió d’Euros a tornar en 10 anys per fer el canvi d’enllumenat.
El consistori, però haurà de refer el projecte inicial, ja que en aquests 4 anys ja ha completat el canvi a Sant Lluís i part de Santa Maria. Ho explica el regidor d’obres i serveis, Jordi Villaret.

De tota manera Villaret explica que aquest mig milió d’euros no seran suficients per fer el canvi general a tot Palafolls, pel que el nou govern municipal haurà de prioritzar les actuacions i els àmbits on s’actuarà gràcies a aquest crèdit.
El que si avança el regidor d’obres és la voluntat de poder gestionar els quadres telemàticament per poder controlar millor les possibles apagades d’enllumenat públic i la seva solució sense necessitat de desplaçar la brigada municipal

Ara el consistori treballa per refer el projecte original introduint les novetats i eliminant àmbits ja executats per presentar-lo a l’Institut per la diversificació i estalvi energètic que emet aquestes ajudes en format de crèdits