radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home Cultura Es busquen candidats a Pubilla i Hereu de Palafolls

Es busquen candidats a Pubilla i Hereu de Palafolls

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 703 0

La comissió de Pubillatge de la nostra vila ha fet una crida per tal d’aconseguir candidats i candidates per la propera proclamació de Pubilla i Hereu de Palafolls.

L’entitat responsable de mantenir viva aquesta tradició, recorda que el pubillatge és molt més que lluir un vestit tradicional i expliquen que és una experiència única per als joves que hi participen, ja els permet conèixer Catalunya, fer noves amistats i compartir moments i experiències inoblidables. Paqui Muntanya és la presidenta de la comissió de Pubillatge de Palafolls.

El pubillatge a Palafolls ha patit alt-i-baixos amb anys on ha estat complicat la proclamació de nous representants. Muntanya explica que enguany ja hi ha candidats, pe`ro que els agradaria involucrar més jovent per poder tenir-ne més i completar la representació no només amb Hereu i Pubilla, sinó també amb pubilletes, dames d’honor, dametes o fadrins.

La presidenta de l’entitat explica que els joves, un cop entren en el món del pubillatge després no en volen sortir pel cúmul d’experiències que viuen arreu de Catalunya en representació del nostre municipi..

Mostra d’això és que hi ha representants que han repetit anys seguits. De fet des de l’entitat expliquen que la millor manera de saber què representa el pubillatge és preguntant a qualsevol de les anteriors pubilles i hereus del nostre municipi.

El proper dia 7 de setembre, dins els actes de celebració de la Festa Major de Palafolls es farà  l’elecció de la nova Pubilla i Hereu de Palafolls que substituiran a Cristina Ribas i Arnau Mesa, actuals representants del nostre poble. També acabaran el seu pubillatge en Marc Grimal i Marta Matamoros actuals Hereuet i Pubilleta de Palafolls.

La festa del pubillatge de Palafolls es remunta al 1961. En aquests 58 anys d’història la festa ha tingut èpoques difícils, però també moments dolços, quan la pubilla palafollenca Raquel Carbó, va ser proclamada Pubilla de Catalunya