radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Blanes prepara una nova neteja del seu fons marí

Blanes prepara una nova neteja del seu fons marí

COMPARTEIX-HO
, / 420 0

Serà la tercera vegada que el consistori organitza aquesta neteja, un cop ha passat el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que se celebra a finals de juliol. El seu objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat, després de llençar-se els espectacles pirotècnics durant 5 nits.

A banda de reduir la quantitat de deixalles acumulades al é es vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals de la vila. Precisament tot l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera és un dels indrets més visitants de Blanes, ja que és aquí on comença la Costa Brava.

L’activitat de neteja es farà dissabte durant el matí. Enguany l’Ajuntament de Blanes compta amb el suport de l’entitat ecologista ‘Escama’ (Escamots del Mar), i la neteja es farà a dos nivells: subaquàtic –per netejar el fons marí- i en superfície, per donar assistència, així com per informar tothom que s’hi acosti per tenir un major coneixement del què s’està fent.

En edicions anteriors els membres de la neteja han trobat tota classe de residus, des de les clàssiques urnes funeràries fins els carretons d’anar a comprar, passant pels pneumàtics i altres tipus de residus.

Els responsables de la neteja expliquen que cal no llençar residus al mar, com ara plàstics o materials higiènics, ja que poden arribar a ser consumits pels animals marins i entrar així a la nostra cadena alimentària.