radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Pineda endureix les sancions per abocaments de residus a la via pública

Pineda endureix les sancions per abocaments de residus a la via pública

COMPARTEIX-HO
, / 109 0

El municipi ha decidit aplicar mà dura contra les actituds incíviques en l’àmbit de les deixalles.

Al darrer ple municipal celebrat aquesta setmana a l’Ajuntament de Pineda, tots els grups polítics han aprovat per unanimitat una modificació de l’ordenança municipal de convivència i civisme.

Segons explica el consistori pinedenc, aquesta modificació contempla l’enduriment de les sancions per incivisme, sobretot les referents a l’abocament de residus en via pública, i també afegeix infraccions i sancions noves per supòsits com maltractament d’animals, pesca a la platja fora d’horari o per transitar despullat o en banyador fora de les zones previstes de bany i properes.

Un dels punts més destacables de la modificació aprovada és l’increment de la sanció en cas de llençar residus a la via pública o en lloc indeguts, que puja dels 100 als 300 euros.

Dexiar residus fora dels contenidors o bé en altres contenidors no habilitats com papereres suposa ara també una sanció de 300 euros, el doble del que s’aplicava fins ara, i llençar residus domèstics fora de l’horari establert –és a dir, abans de les 8 del vespre- la multa passa ara de 100 a, també, 300 euros.

En la mateixa línia sancionadora, l’Ajuntament de Pineda també ha afegit una nova multa en casos de llençar qualsevol mena de producte a la via pública sense autorització, com pot ser el sofre, i que suposarà haver de pagar 100 euros de sanció.

El ple del consistori pinedenc va aprovar també afegir altres supòsits, com el maltractament animal, que tindrà una sanció de 300 euros, o bé pescar a la platja en zones i horaris no habilitats, que en aquest cas serà sancionat amb 150 euros. En aquest sentit, segons informa l’Ajuntament, a totes les platges de Pineda està permès pescar, a excepció de la platja de gossos. D’altra banda, entre l’abril i l’octubre, només està permesa la pesca entre les 20 i les 8 h.

L’enduriment de les ordenances de convivència i civisme també ha comportat la inclusió de dues noves normes que prohibeixen anar despullat total o parcialment en zones que no estiguin expressament habilitades, amb una sanció de 150 euros, així com també es multarà amb la mateixa quantitat el fet de portar posat només el banyador o similar, exceptuant llocs com piscines, platges o altres llocs on sigui normal o habitual estar-s’hi amb aquesta vestimenta.