radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dijous, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Comarcal Blanes anuncia una rebaixa del preu de les escoles bressol municipals pel curs vinent

Blanes anuncia una rebaixa del preu de les escoles bressol municipals pel curs vinent

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 149 0

Escola Bressol Ca la Guidó

Aquest proper curs escolar 2019-2020 el cost del servei de les llars d’infants de Blanes es rebaixarà en relació a l’anterior anualitat.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, recentment s’ha aprovat que la quota mensual que s’aplica passi a ser de 170 €/mes, uns 25 euros menys del que costava fins ara.

La mesura s’aplicarà a les 3 escoles bressol del municipi, com són Ca la Guidó, La Plantera i Can Borell.

El consistori blanenc argumenta que, a causa de les retallades que la Generalitat va aplicar en matèria d’educació fa 7 anys, es va haver d’incrementar el preu del servei de les llars d’infants municipals.

En aquest sentit, això va obligar a un bon nombre d’ajuntaments del territori a haver apujar les taxes per poder seguir oferint el servei, ja que el govern català va haver de retallar un 52% del pressupost destinat a les llars d’infants públiques; una diferència que van haver d’assumir les administracions locals i les famílies.

Segons explica l’Ajuntament blanenc, l’augment de tarifes que aplicat al 2012 va significar un increment del 95% respecte l’any anterior, cosa que va desfermar crítiques entre les famílies que duien els nens i nenes a les escoles bressol, o bé tenien la intenció de fer-ho aquell curs escolar, i també va provocar una decaiguda de les inscripcions.

Segons l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la regidora d’Educació, Olga López, la mesura s’emmarca en l’objectiu comú de l’equip de govern d’aplicar polítiques “més socials, sobretot en serveis bàsics com l’educació”.

Segons el consistori, la notícia de la reducció de la quota de les llars d’infants ha estat rebuda amb satisfacció pels centres, que compten amb una oferta educativa que cobreix 147 places en total.