radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Blanes ultima els treballs de rehabilitació de 3 pisos de l’antiga Escola Carles Faust per a emergències socials

Blanes ultima els treballs de rehabilitació de 3 pisos de l’antiga Escola Carles Faust per a emergències socials

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 325 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, durant les properes setmanes s’acabaran d’enllestir els últims treballs dels espais comuns de tres pisos més del total de nou habitatges dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret.

Les obres estan ara en la darrera fase d’execució pel que fa al segon dels tres blocs que el consistori blanenc vol rehabilitar i posar al dia per tal de destinar-los a casos d’emergències socials.

Després que l’any passat ja s’actués en el primer dels blocs, actualment s’està treballant en el segon dels tres que hi ha en total. Les obres que s’han fet en cada habitatge han consistit, segons ha indicat l’Ajuntament, en la redistribució i reforma completa de la zona de la cuina i bany, la substitució de totes les fusteries exteriors, així com les instal·lacions interiors noves tant pel que fa al servei d’electricitat, com als d’aigua i sanejament.

Segons explica el consistori, un cop s’acabin les obres dels 9 pisos en total, Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes aplicarà uns criteris d’assignació atenent a diversos paràmetres.

Els habitatges seran d’ús temporal, d’entre 6 i 18 mesos com a màxim. En aquest sentit, la intenció del consistori és que siguin pisos-pont, utilitzats en la mateixa línia que, actualment, l’Ajuntament de Blanes allotja en pensions del municipi les famílies que esperen un habitatge social assequible.

Durant l’estada, des dels Serveis Socials de Blanes s’establirà un pla de treball per orientar i acompanyar a les famílies en la recerca d’un habitatge de lloguer assequible.

Aquest, assegura l’Ajuntament de Blanes, és un dels casos que s’ha seguit de prop a través de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes, un òrgan de treball que es reuneix periòdicament i que compta amb representants de totes les forces polítiques municipals, així com diverses institucions i ONGs.