radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDivendres, 19:30 -20:00

i després

Parlem en SèrieDivendres, 20:03-20:30
Home Comarcal Blanes tanca avui el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Blanes tanca avui el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1616 0

Foto: Ajuntament de Blanes

El certamen acull aquesta propera nit l’últim dels 5 espectacles pirotècnics que s’hauran pogut veure des d’aquest passat dimarts a la platja i la Roca de Sa Palomera.

Fins avui, el concurs ha vist passar 4 pirotècnies, la primera de les quals la vigent campiona Hermanos Ferrández, guanyadora del concurs en els 3 últims anys.

Provinent de Múrcia, l’aspirant a revalidar el títol no ha estat l’única pirotècnia de l’Estat espanyol que ha passat pel concurs, ja que també ho han fet dues empreses d’origen valencià, les pirotècnies Valenciana i Gironina.

Enguany, la representació internacional del concurs ha vingut de la mà de la pirotècnia Poleggi, provinent de Canepina, a Itàlia.

Avui, l’encarregada de posar el punt i final a l’edició d’enguany del concurs és la pirotècnia Zaragozana, provinent de Saragossa, i que com totes les altres iniciarà l’espectacle al punt de dos quarts d’11 de la nit.

L’edició d’enguany del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, la 49a, donarà pas a la celebració del mig segle de vida del certamen, i que aquest passat dijous ja va començar a caminar.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Generalitat, Quim Torra, van disparar cinc coets pirotècnics des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, un per cada dècada de celebració del concurs. Tot plegat, en un acte que va servir també per fer un repàs històric del certamen.