radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Inici » Blanes ja té posada la vista a la 50a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Blanes ja té posada la vista a la 50a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 383 0

Foto: Joaquim Llorens i Garangou

Tot i que tot just aquests dies s’està celebrant la 49a edició del certamen blanenc, que va començar aquest passat dimarts i que s’acabarà demà dissabte, el municipi ja té la vista posada en l’aniversari rodó que li espera de cara al proper any 2020.

El concurs celebrarà 50 edicions, i els motors per la celebració d’aquesta xifra ja s’han començat a escalfar aquest dijous.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Generalitat, Quim Torra, han estat els encarregats de donar el tret de sortida d’una manera simbòlica a l’esdeveniment.

Canosa i Torra han disparat cinc coets pirotècnics des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, un per cada dècada en què el cel de Blanes ha tingut espectacles pirotècnics.

Segons ha informat el consistori blanenc, l’acte ha tingut com a eix central fer un breu repàs històric del mig segle de vida del concurs.

Aitor Roger, hisoriador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal, ha estat l’encarregat de posar en context el passat d’aquest certamen, que va començar a celebrar-se a principis de la dècada dels 70, impulsat per l’alsehores alcalde de Blanes, Domènec Valls.

Tot i que, pel que fa a veterania, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava tingui per davant el de Donostia, que enguany compleix  56 edicions, sí que és de recongut prestigi més enllà de l’Estat espanyol, així com conegut i apreciat dins del món pirotècnic.

L’edició d’enguany del certamen, encara en marxa, s’acabarà demà, amb un últim espectacle pirotècnic de la mà de la Pirotècnia Zaragozana, provinent de Saragossa.